Verslag snoeidag


Het was zaterdag 21 januari een geweldige dag. Ook op deze dag werd de traditie van de gezamenlijke snoeidag weer voortgezet. Er was zoveel lieve hulp in alle leeftijdscategorie├źn: van 3 tot bijna 70! Het was een pot goud uit de hemel met veel inzet en een grote variatie van talenten.
Het was een drukke dag met een mooie vroege start; het tractor rijden, goed orde op zaken stellen, bereidheid om tussen de haag met priktakken snoeihout op te ruimen. sjouwen van hout uit de sloot. Goed zaagwerk met hier en daar acrobatiek om alle takken te bereiken. De afwas ploeg binnen draaide als een stevige diesel.Tussen de bedrijven door werden de pannenkoeken gebakken en de chocolademelk opgewarmd. De kids waren buiten heerlijk bezig om de boomhut verder uit te bouwen en om lekker te ravotten.
Er was zelfs hulp vanuit Nijmegen en Alphen aan de Rijn.
Ook is er uit het snoeihout weer bouwmateriaal gekomen voor een nieuwe zweethut en natuurlijk ook weer brandhout voor de vollemaan ceremonies. Cradle to cradle. Tussendoor een vleugje ironie en humor om het "volk" aan het werk te houden. Rust en genezing vanuit de runecircel; Kakelverse eieren voor de pannenkoeken. Heerlijke muziek (arbeidsvitaminen) afgewisseld met kinderspelletjes. Rooksignalen naar de kosmos!

Eind 2016 heeft Angaangaq een mooie waterceremonie gedaan en hulp gevraagd voor de boerderij; gelukkig was zaterdag een mooie, droge vriesdag en hadden we een grote groep met gemotiveerde mensen.

Kortom veel om dankbaar voor te zijn. het was een familiedag waarop ook hard is gewerkt. Het resultaat is 14 keurige gesnoeide wilgen in het laantje en weer een mooi bosje hout voor de deur om te stoken. De meesten lagen 's avonds moe en voldaan vroeg op bed.

We hopen binnenkort weer zo'n mooie dag te mogen beleven met zoveel "wij" bewustzijn.
"long live samen sterk". Nogmaals allen bedankt!

Ann & Richard