Volle Maanviering 11 februari


Ongeveer elke 28 dagen is er sprake van een volle maan, per jaar kunnen er 13 verschijnen. Elke maan heeft zijn eigen betekenis, en dit vieren wij door middel van een  bijeenkomst bij Ann's Hoeve.

Bijeenkomst
Bij zo'n bijeenkomst, of te wel volle maanviering, wordt er uitgelegd waar de maan deze maand voor staat. We beginnen met een kopje thee (of iets anders naar keuze) en dan gaan we naar buiten waar we gezamelijk rond het kampvuur gaan zitten. Er zijn geen verplichtingen, iedereen is vrij om te doen wat goed voelt. Zo kan er bijvoorbeeld op instrumenten gespeeld worden, of gezongen. Alle inbreng is welkom! Als afsluiting eten we iets om weer te aarden, denk aan zelfgemaakte soep of andere lekkernijen.

Deze maand, de Ijsmaan

Dit is vaak een ijskoude periode. Soms werden er in deze periode geluiden van wolven gehoord, vandaar dat deze maan ijsmaan of wolfsmaan wordt genoemd.

Omdat er deze periode sneeuw kan vallen, wordt deze maan soms ook wel Sneeuwmaan genoemd; dit kan verwarrend zijn. Zaadjes zitten in deze periode onder de grond en zijn er klaar voor om straks te groeien.

Voel diep in jezelf over de dingen die je graag wenst en straks wil laten bloeien. Sommige mensen hebben er baat bij om in deze periode hun huis op te ruimen.

De viering
Jullie zijn van harte welkom om de Volle Maan, samen met ons, te vieren op de hoeve! 
19:30 inloop
20:00 start maanviering
22:00 afsluiting
  
De volle maan is een tijd voor energie zenden.
De maan, mooi en mysterieus, een baken in de nacht. Zij is een symbool van de cycli van het leven, van de geboorte tot de dood en de wedergeboorte daarna. De maan wordt gezien als de vrouwelijke kracht aan de hemel, zoals de zon de mannelijke kracht is. De maan is de moeder, staat symbool voor vruchtbaarheid.


Tekst bij Femke de Grijs